Type Vrije kavel

Bouwnrs. 19 & 20

Vrije bouwkavel

Droomt u ervan om uw eigen huis te laten bouwen? Om zelf plannen te maken en met uw eigen architect, constructeur en aannemer aan de slag te gaan? Ook dan is Spreeuwenhof een ideale keuze. De twee grootste kavels, op een mooie plek aan het water, zijn speciaal voor u gereserveerd. Dus stroop de mouwen op en maak hier uw woondroom waar.

Bouwrijp en vrij op naam
U krijgt uw kavel bouwrijp opgeleverd. Dat betekent dat de grond schoon is, geschikt voor woningbouw en keurig op maaiveldhoogte geëgaliseerd. Ook prettig: u koopt uw kavel vrij op naam en hoeft dus geen notaris-, of verkoopkosten te betalen. Andere kosten, denk bijvoorbeeld aan nutsvoorzieningen, bouwleges en welstandskosten, zijn wel voor uw rekening.

Bouwvoorschriften
Zelf bouwen geeft u natuurlijk de ultieme kans om uw eigen ideeën tot leven te brengen. Om daarmee binnen de sfeer van de nieuwe wijk te blijven, heeft de gemeente een paar spelregels opgesteld. Wij verwijzen u hiervoor graag naar het bestemmingsplan. Benieuwd waar u dan ongeveer aan moet denken? Hieronder zetten we de belangrijkste bouwvoorschriften voor Spreeuwenhof op een rijtje.

Hoofdgebouw

Voorgevelrooilijn: de voorgevel ligt minimaal 5,5 m. achter de erfgrens. U kunt die ruimte ook gebruiken om uw parkeerplaats niet naast, maar vóór het huis te maken.


Afstand tot de erfgrens aan de zijkanten: minimaal 2 m.

Bouwdiepte: circa 10,5 m (binnen bouwvlak)

Goothoogte: maximaal 6,5 m.
Bouwhoogte: maximaal 11 m.
Dakhelling: hierin bent u vrij.

Interessante optie om ruimte te winnen: u mag een kelder toevoegen onder het hoofdgebouw.

Bijgebouwen (zoals aan- en uitbouwen, aangebouwde garages, bergingen en overkappingen)

Afstand van de voorgevel: als u de lijn van de voorgevel doortrekt, begint een bijgebouw minstens 1 m. daarachter.

Afstand ot de erfgrens aan de lange zijden: u hoeft met het bijgebouw geen afstand te houden. Dit mag tot op de erfgrens staan. Daar is een uitzondering op, u mag één uitbouw voor de voorgevel maken.

Goothoogte: maximaal 3 m. voor vrijstaande bijgebouwen. Voor aan- en uitbouwen aan het hoofdgebouw is het maximaal de hoogte van de afgewerkte vloer van de eerste verdieping van het hoofdgebouw.                                                                                                                                                        Bouwhoogte: minimaal 1 m. lager dan het hoofdgebouw en maximaal 6 m. hoog. Maakt u een dakoverstek, dan mag dit maximaal 0,5 m. zijn.
Dakhelling: hierin bent u vrij.

Tevens kunt u een erker als uitbouw realiseren aan de voorgevel. Daarvoor gelden de volgende regels:

  • De uitbouw is maximaal 1,5 m. diep;
  • De breedte is maximaal 60% van de oorspronkelijke breedte van het hoofdgebouw;
  • De bouwhoogte ligt niet hoger dan de afgewerkte vloe van de eerste verdieping van het hoofdgebouw. 

Eigenschappen

TypeVrije kavel
Kaveloppervlakte 539 - 564 m2
Tuinligging ZO

Plattegronden

Klik op de plattegrond voor een vergroting.

Interactieve Kavelkaart

Spreeuwenhof