Wonen in Winkel

Geschikt voor alle leeftijden

Met zulke ruim opgezette huizen, het vele groen en de oer-Hollandse waterpartijen is het heerlijk thuiskomen in Spreeuwenhof. Hier vindt u de degelijke luxe van de jaren dertig, het duurzame comfort van vandaag en de dorpse charme van weleer. Een buurt waar je elkaar nog ontmoet, maar ook geniet van totale privacy. Spreeuwenhof ligt supercentraal in de kop van Noord-Holland midden tussen Alkmaar, Schagen en Hoorn. Het mooie dorp hoort bij de gemeente Hollands Kroon en vormt samen met Nieuwe Niedorp een dubbelkern met in totaal ruim 6.500 inwoners. Het dorp is uitstekend bereikbaar, met alle belangrijke voorzieningen op loop- of fietsafstand. Ideaal toch?

Winkels

Alles onder handbereik

Vanuit Spreeuwenhof hebt u alle belangrijke voorzieningen op loop- of fietsafstand. Een brede school, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang zijn vlakbij. Net als het zorgcentrum, waar u de huisarts, tandarts en dierenarts vindt. Bedrijvigheid is er ook genoeg in Winkel, onder andere op het bedrijventerrein Winkelerzand. En, hoe kan het ook anders, winkels zijn er te kust en te keur in dit dorp. In winkelcentrum Winkelhart treft u grote namen als Jumbo, Action en Etos. Daarnaast zorgen lokale ondernemers ervoor dat u terecht kunt bij uw eigen bakker, slager, groenteman, viswinkel, bloemist, postagentschap en nog veel meer.

Natuur

Veel te zien

Hebt u zin in een uitstapje? Goed idee! Verken fietsend of lopend een 126 kilometer lang provinciaal monument: de West-Friese Omringdijk, met zijn schitterende vergezichten. Op verschillende plaatsen slingert hij langs eeuwenoude wielen, diepe poelen die ontstaan zijn bij dijkdoorbraken. Of zoek het dichter bij huis, in de Lucaskerk of het voormalige raadhuis.

Scholing en ontstpanning

Samen leuke dingen doen

Het verenigingsleven is in Winkel kerngezond, er is van alles te doen. Een greep uit het aanbod:

  • Voetbal
  • Volleybal
  • Gymnastiek
  • Badminton
  • Tennis
  • Zwemmen (voor het A/B/C, maar ook lekker vrijzwemmen of aquajoggen)
  • Golf (op een mooie 18-holesbaan inclusief par 3-baan en driving range).
  • Schaatsen op de natuurijsbaan

Daarnaast wordt er veel georganiseerd voor groot en klein. Geniet van mooie concerten in de Lucaskerk, paaseieren zoeken, luilak, kinderkermis, bedrijfsvoetbal, de jaarmarkt… En eind augustus van kunst, cultuur, muziek en tuininspiratie tijdens het gezellige Nazomeren in Niedorp, op wel 100 locaties in 9 dorpen.

Andere steden in de buurt

Met de auto naar...

Schagen

12 km | 13 autominuten

Alkmaar

22 km | 22 autominuten

Hoorn

25 km | 23 autominuten

Purmerend

40 km | 31 autominuten

Haarlem

52 km | 41 autominuten

Amsterdam ring A10

54 km | 45 autominuten
Ligging Spreeuwenhof - Nieuwbouw in Hollands Kroon

Voorzieningen

Woongeluk in Spreeuwenhof

Maak kennis met uw droomhuis

Graag laten we u tekeningen en plattegronden zien, zodat u een idee krijgt van de verschillende huizen die we in Spreeuwenhof gaan bouwen. We hebben bewust gekozen voor drie verschillende architectenbureaus, zodat er genoeg variatie ontstaat. Met hetzelfde hoge afwerkingsniveau en gevoel van luxe, hebben de huizen tegelijkertijd een eigen gezicht. Dat maakt de woningen in de basis al bijzonder. En met zoveel prachtige opties om uit te kiezen, drukt u al tijdens de bouw uw eigen stempel op het huis.

Duurzaam

Milieuvriendelijk comfort

Ook wat energie betreft zit u goed. Alle huizen die USP in Spreeuwenhof bouwt, hebben hun eigen warmtepomp plus een krachtig stel zonnepanelen. Dankzij vloerverwarming en goede ventilatiemogelijkheden geniet u bovendien van een comfortabel en gezond thuisklimaat. Zelfs in de berging wordt het niet snel te koud of te warm dankzij het isolerende groendak, een milieuvriendelijke oplossing die nog veel meer goeds doet. Een groendak is bijvoorbeeld ook een natuurlijke waterbuffer, het is geluiddempend én het neemt fijnstof op.

Nog zo’n bijzonder detail: de types Pagodespreeuw, Purperspreeuw en Mandarijnspreeuw hebben een heuse vleermuizenvoorziening aan de zijgevel. Een belangrijk steuntje in de rug voor deze kwetsbare diertjes. Ook zij zullen hier fijn wonen!

Logo Spreeuwenhof - Nieuwbouw in Hollands Kroon

Ieder huis dat we in Spreeuwenhof bouwen, verrast u met bijzondere details. Kleine dingen waar een mens blij van wordt. Kijk bijvoorbeeld eens naar het speelse metselwerk in verschillende warme tinten. Maar ook naar de verschillende Hollandse kapvormen, waardoor de daken een mooi afwisselend straatbeeld geven. En dan zijn er nog die mooie oude bomen, de frisse lucht en een avontuurlijke speelplek – woongeluk voor groot en klein!