04-02-2020

Winnende plan komt van USP Vastgoed voor oude school te Winkel in gemeente Hollands Kroon

USP Vastgoed mag woningen gaan bouwen op de locatie van de voormalige basisschool De Zwerm in Winkel. USP Vastgoed diende het winnende plan in bij een openbare inschrijving. Er komen in totaal 20 nieuwe woningen op deze locatie, onderverdeeld in twaalf 2-onder-1 kapwoningen en 8 vrijstaande woningen. Dit plan kreeg ook de hoogste beoordeling van de omwonenden, die in de jury zaten.

Net als in het huidige straatbeeld kijk je straks vanuit de voorkant van de nieuwe woning uit op de Bosstraat. Daarmee sluit het plan aan op de omgeving. Ruimtelijk zal het er daardoor als één straat uitzien. Zo komt er een ruim opgezette en groene wijk met een open karakter. USP Vastgoed houdt rekening met de al aanwezige bomen en planten. Er komt ook een groene buffer aan de zuidwestzijde van het plan in combinatie met de daar aanwezige sloot.

Draagvlak
De sloop van het bestaande schoolgebouw levert een deel van het benodigde materiaal op voor de nieuwe woningen. ‘Een win-win situatie in het kader van duurzaamheid en circulaire economie’, zegt wethouder Theo Groot. ‘Ik ben ook blij dat het winnende plan de grote voorkeur heeft van de omwonenden. Dat maakt het een initiatief dat wordt gedragen door de buurt.’

Verdere planning
Hollands Kroon zit binnenkort met USP Vastgoed om tafel om de contracten te tekenen. Daarna start de bestemmingsplanprocedure en kan er begonnen worden met de bouw. Klaver Makelaardij uit Nieuwe Niedorp gaat de verkoop van het plan behartigen. De planning is dat het project uiterlijk 31 januari 2023 gereed is.

Beoordeling plannen
De locatie, gelegen aan de Bosstraat in Winkel, is eind 2019 in de verkoop gezet voor woningbouw. Alle geïnteresseerden konden een woningbouwplan indienen. Uiteindelijk hebben negen partijen zich ingeschreven. Vooraf zijn er weinig tot geen kaders meegegeven voor woningbouwaantallen, bouwhoogte of woningtype. De binnengekomen plannen waren daarom heel verschillend. Om tot een eerlijke beoordeling te komen, zijn alle plannen in januari beoordeeld op een vijftal aspecten: ruimtelijke kwaliteit, wensen van de omgeving, duurzaamheid, financiën en communicatie. USP Vastgoed scoorde met een 7,5 het hoogste cijfer van alle inschrijvingen en is daarmee ruimschoots de winnaar.

 

 

Overig nieuws

24-05-2022

Hoogste punt bereikt

15-02-2022

De bouw is in volle gang

10-01-2022

Voortgang werkzaamheden

11-10-2021

Sloop in volle gang

31-08-2021

Start sloop en bouwrijp maken

24-06-2021

Voorbereidingen start sloopwerkzaamheden en bouwrijp maken

22-06-2021

Bestemmingsplan van nieuwbouwplan Spreeuwenhof te Winkel is onherroepelijk!

22-04-2021

De verkoop van Spreeuwenhof is gestart

28-04-2020

Projectontwikkelaar USP Vastgoed en gemeente Hollands Kroon tekenen contracten voor woningbouwplan

06-04-2020

Tot standkoming projectnaam